Лична трагедия в ПИК и РЕТРО: Мика Зайкова погребала мъжа си

Мика Зайкова

Източник ПИК

Лична трагедия е сполетяла най-възрастното политическо острие – Мика Зайкова. 79-годишната икономистка загубила своя обичан съпруг Иван в навечерието на парламентарните избори през април тази година.

В разгара на тогавашната кампания, която всъщност осигури депутатско място на Зайкова от „Има такъв народ“ в 45-ия парламент, мъжът ѝ внезапно се споминал. Мика имала няколко часа да организира погребението и да го изпрати, защото още на следващия ден трябвало да участва в телевизионен дебат. Дори синът им Михаил, който е емигрант в Щатите и е един от най-известните адвокати милионери в Ню Йорк, не успял да се върне на родна земя, за да си вземе последно сбогом със своя баща. Зайкова съобщила за черната вест само на най-близките си хора, но не желаела загубата ѝ да бъде публична. Мнозина се изумили как след подобно нещастие намерила сили за тв участия, без да ѝ личи, че е в траур. Хората от най-близкото ѝ обкръжение обаче забелязали, че буквално за седмици тя се стопила.

Мика не се оплаквала от самотата, макар със съпруга ѝ Иван Зайков, от когото взела интересната фамилия след сватбата, да изкарали повече от половин век заедно. Неговите родители пък навремето не приели Мика като обикновена снаха, а като тяхна родна дъщеря и им помогнали с Иван да си стъпят на краката и да имат нормален бит. Към днешна дата финансовите грижи са далеч от тревогите на пенсионерката Зайкова. Острието на ИТН разчита на своя син Михаил, който може да ѝ осигури живот като на английската кралица. Мика редовно пътува до Америка, където той се е установил трайно, за да му гостува. Там наследникът ѝ е женен за американската тв водеща Каролин, от която има една дъщеричка. Единствената внучка на Зайкова носи интернационалното име Джойс и е нейната най-голяма радост и гордост.

pik.bg