Само в ПИК и РЕТРО: Янаки Стоилов с ранчо на Витоша (СНИМКИ)

Янаки Стоилов

Снимка: БГНЕС

Дълъг списък с имоти, по подобие на Бойко Рашков, има и правосъдният министър Янаки Стоилов. Социалистът и жена му Десислава, която е начална учителка в Италианския лицей в Горна баня, са декларирали имането си през 2017 г., когато Стоилов бе заместник-председател на Народното събрание.

От официалния документ, публикуван на сайта на КПКОНПИ, се вижда, че служебният министър на правосъдието има апартамент с дворно място и гараж с площ 400 квадрата в град Враца. Притежава и половината от парцел с размери от малко над декар в село Бериево, Севлиевско. В същото населено място има една четвърт от къща с двор, ниви и гори. В друго селце от Врачанския регион – Косталево, също притежава земеделски земи и гори. В София със съпругата му Десислава имат общо жилище от 62 квадрата, купено през 2007 г. за 40 хиляди лева. От друг столичен апартамент с квадратура 81 кв. Стоилов също е собственик на половината. На името на жена му е записан и следващ апартамент от 113 кв., отново в софийски квартал, както и вила, намираща се почти в гората на Витоша. Въпросното ранчо всъщност било любимото място на бесепаря. Самият той е разказвал, че се намирало във вилната зона между Симеоново и Драгалевци, славеща се с невероятната си природа и панорамни гледки. В министерския двор имало овошки – ябълка, круша, череша, но почвата не била благоприятна за зеленчуци. „Става за краставици и моркови, но за домати трудно. Любопитно е, че растат дори дребни кисели кивита“, уточнява Стоилов.

С жена му Десислава имат дъщеря Валентина, която е ученичка в Американския колеж в София. Запаленият социалист обича да угажда на двете си любими жени и ги води по почивки, задължително и на ски през зимата. Покрай ангажиментите си на служебен министър зарязал временно двете си хобита – тенисът и риболовът, за които досега винаги е намирал време.

Стоилов с дъщеря си Валентина

Риболовът е голямото му хоби

pik.bg