ГЕРБ: ДПС е прехвърляло гласове към ИТН (ВИДЕО)

Брифинг на ГЕРБ

Снимка и видео "Фейсбук"

ДПС целенасочено е прехвърляло гласове към ИТН, обяви на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов. Той даде пример с общини, където ДПС губят около 7 хил. гласа, които се оказват в партията на Слави Трифонов.

Според Бойко Борисов президентът Румен Радев е изпълнил ангажимент към ДПС, налагайки техни назначения в ключови сектори като ВиК.

Даниел Митов заяви, че са правили анализ на изборните резултати. „Оказва се, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа и на ГЕРБ-СДС с близо 30000 гласа разлика. Предимството на ИТН дойде от чужбина, но след сигналите, които получаваме от хора, които са наблюдавали изборите там, както и от наши привърженици, показва, че големия брой отворени секции в чужбина е създал възможност за купуване на гласове и да се контролира вот.

Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към ИТН. В емблематични общини за ДПС се вижда, че ИТН имат гласове, които преди са били за ДПС. Цифрите изумително съвпадат, когато се сравни броя на отпаднали гласове за ДПС и увеличение на подкрепата на ИТН. Прегледахме и гласовете в ромските секции и там ИТН са получили много сериозна подкрепа, включително в ромските секции в София“, заяви Митов.

„Радев се похвали, че служебният му кабинет е демонтирал ГЕРБ, каквато задача им бил дал. Това обаче не е конститтуционно и досега президент не си е позволил да злоупотребява с конституцията по начина, по който го прави Румен Радев. Всички президенти досега са се въздържали от това, а Радев води война срещу част от българското общество и демокрацията, а това е пагубно и той ще плати тази цена на предстоящите президентски избори“, каза още Митов.

Бойко Борисов заяви, че назначенията на служебния кабинет са на хора на ДПС и БСП навсякъде, а сега и Николай Цонев е бил назначен във ВиК холдинга, за което ПИК информира в аванс още преди седмица.

„Бойко Рашков казва, че известен политик от близкото минало купува гласове в регионите на Враца, Монтана и Видин. Те са в полза на партия от известен етнос. Казва, че имало данни, че известен политик е купувал гласове и на предишните избори за показали завиден резултат. После обаче Радев му дърпа спирачката и повече никой нищо не чува. И Аврамов вече е депутат. Но от етнос, ДПС, кой да е? И тук вече е въпросът защо над 3000 симпатизанти от ГЕРБ са привиквани на разпити и тормозени, а сега ще се види ли кой е този депутат от ДПС?“, попита на свой ред Борисов. Лидерът на ГЕРБ попита и как така полицейски шефове от Кърджали са изстреляни на най-високо ниво в полицията.

„Христо Иванов каза, че ако има правителство на малцинството на ИТН, това ще се превърне в целувка на смъртта. Там ще виждаме по вълните да се носи около медузите на ДПС. Цитирам го и е правилно. После пак Христо Иванов казва, че трябва да опитат да има правителство на мнозинство, без ДПС. Изключването на ДПС обаче е невъзможно без БСП. Това означава ли, че водят преговори с БСП“, попита още Борисов.

„Казусът „Кацаров е Радев“, корупция и липса на морал. Когато фактите говорят… Тази пандемия беше военно време срещу непознат враг и лекарите бяха нашите герои. Тогава съм се запознал с Балтов, с Кантарджиев, Димов на ваксинационния щаб. Дано не стигнат и до ВМА“, каза още той.

„Стойчо Кацаров категорично лъже“, заяви проф. Костадин Ангелов. „Той право на контролен преглед няма, и децата го разбраха. Версията му се смени няколко пъти за няколко дни“, запита Борисов.

Проф. Костадин Ангелов постави под въпрос поредица от новите назначения на шефове на болници, сред които има и бивши директори на фалирали лечебни заведения.

tribune.bg / pik.bg