Кацаров твърди, че някой е фалшифицирал подписа му

Стойчо Казаров

Стойчо Кацаров. Снимки ПИК и РЕТРО

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров твърди, че е бил повикан на контролен преглед на 23 януари 2020 г. По думите му той е разбрал, че е бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Поискал копие на документите на 1 март.

„Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”. Това заяви пред Нова здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи. „За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми. За един от мнимите болни се обяви и самият здравен министър в служебния кабинет на Румен Радев. От „Пирогов“ обясниха, че Стойчо Кацаров не само, че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата. Медиците в болницата излязоха на протест в защита на уволнението на проф. Асен Балтов. Те пуснаха и писмо до държания глава Румен Радев с искане за оставката на назначения за служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

tribune.bg

Още по темата: Уволняват Генерала от ВМА! Повдигат му обвинение за насаждане на страх?