От ПИК! Проф. Балтов с тежък удар срещу Кацаров и лъжите му за „Пирогов“! Министърът на Радев крие евентуална вълна от „Делта“ варианта

Колаж.

Колаж ПИК

Уволненият директор на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов опровергава отново твърденията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров за случващото се в лечебното заведение.

„Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Отдавна той не е доктор и е забравил какво е медицината. От четири седмици постоянно чуваме лъжи. Най-голямата е, че има диагноза цироза“, заяви проф. Балтов в предаването „Неделята на НОВА“.

„Освен, че той няма цироза, в продължение на четири дни говори лъжи в три национални телевизии. Той твърди, че е фалшиво хоспитализиран, защото не е отишъл в „Пирогов“. Втората лъжа е, че имал право на безплатен преглед, затова е отишъл. Третата лъжа е, че отишъл за преглед, защото бил поканен“, обясни бившият директор на „Пирогов“.

„Стойчо Кацаров дойде в много тежко състояние. Лежал е в болницата и е изписан на 12 декември. До 12 януари той не идва на контролен преглед, а идва чак на 23 януари“, добави той.

Проф. Балтов допълни, че по време на служебното министерстване на Кацаров се натрапва спокойствие спрямо коронавируса.

„Да сте чували за „Делта“ вариант на COVID-19 в България? Е, има. Само в „Пирогов“ в момента се лекуват 30-ина пациенти. За съжаление, това е само началото“, хвърли бомбата професорът и посочи, че е време Стойчо Кацаров да сподели плановете на министерството по темата.

„Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да изкарва нас убийци“, каза още той.

„Използването на пътеката е законно. Давам ви пример – счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза“, обясни професорът.

„Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки“, допълни проф. Балтов и завърши с исканата (вече не само от „Пирогов“) оставка на Кацаров.

pik.bg

Още по темата: Уволняват Генерала от ВМА! Повдигат му обвинение за насаждане на страх?