Заразените с COVID-19 спортисти в Токио се увеличават

Токио

Организаторите на Олимпиадата в Токио съобщиха, че новите случаи със заразени с COVID-19 спортисти от днес вече са три, а до началото на Игрите остават само пет дни.

Вчера домакините обявиха за един инфектиран състезател, който обаче не живее в олимпийското село.

От отбора на Южна Африка потвърдиха, че двама от футболистите Табисо Моняне и Комохело Махлаци са дали положителни тестове, както и видеоанализаторът на тима Марио Маша.

Южноафриканците, които се готвят за първия си мач на Игрите срещу домакина Япония в четвъртък, са под карантина и очакват разрешение да продължат да тренират, след като всички са направили извънредни тестове.

Домакините съобщиха, че новите случаи от днес с инфектирани с коронавирус, свързани с Олимпиадата са 10, в това число представители на медиите, доставчици и друг персонал.

Членът на Комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет (МОК) Ню Сън-мин от Република Корея е дал положителен тест при пристигането си на летище „Нарита“ в Япония. Той незабавно е поставен в изолация.

Ню, който е олимпийски шампион по тенис на маса от Атина 2004, обясни, че е ваксиринан и не е имал никакви симптоми. Той е дал два отрицателни теста преди заминаването за Токио.

Член на чешката олимпийска делегация също е дал положителна проба днес за Ковид-19 след пристигането с чартър от Прага.

Заразеният, чието име не се съобщава, е безсимптомен. Той също е направил два теста преди заминаването, които са с отрицателен резултат. Инфектираният чех, както и още няколко души, които са били в близък контакт с него в самолета, са под карантина.  

tribune.bg