Бивш народен представител е в болница след тежка катастрофа

линейка

Бившият депутат от БСП Пенко Атанасов е в болница след катастрофа с тир между карнобатските села Огнен и Искра.

Атанасов е шофирал служебен „Форд Рейнджър“. Според полицията е развил несъобразена скорост, изпуснал е управлението на автомобила си заради неравна настилка и се е забил челно в товарното „Ивеко“, шофирано от 46-годишен мъж от Карнобат, пише Флагман.бг.

Веднага е откаран в УМБАЛ-Бургас. Състоянието му е тежко, има множество фрактури, сред които и счупен таз, но но без опасност за живота. Лекарите дават добри шансове за пълното му възстановяване. „Трудно възстановявам случилото се, хиляди пъти съм минавал по този маршрут, но лошото бързо се случва“, коментира ексдепутатът пред БНР.

От удара леко е пострадал и водачът на другото превозно средство, с охлузвания е и спътникът на Атанасов, 57-годишен мъж, който е пътувал на пасажерската седалка до Атанасов.

Tribune.bg припомня, че Пенко Атанасов беше три мандата депутат – от 2005 година до 2014 година. Впоследствие той се оттегли, през 2015 година бе избран преференциално за общински съветник от листата на БСП в Карнобат, а впоследствие стана и общински съветник и работеше в частния сектор – ръководител на една от големите земеделски фирми в Карнобатско.