Жена отказа да се имунизира от страх да не я убие ваксината, но я уби вирусът

ковид

Майка на две деца е починала, след като е отказала да се ваксинира срещу COVID-19 от страх, че може да развие тежки странични реакции, в резултат от които да почине.

45-годишната Триша Джоунс от Мисури (САЩ) до последно се е колебаела дали да се ваксинира срещу вируса, тъй като постоянно чувала за хора, развили тромби или сърдечни проблеми след имунизация.

Така в крайна сметка Джоунс се отказала да се ваксинира, въпреки безбройните молби на майка й да се вразуми и да си постави инжекция. Впоследствие тя се заразява с Делта вариата на коронавируса от сина ѝ, който е ученик.

Беше я страх от страничните реакции. Чуваше какви ли не плащеши истории. Аз съм ваксинирана и след първата доза се чувствах леко отпаднала, но бързо премина. Тя обаче твърде бе взела решението да не се ваксинира. Никога не съм мислела, че ще загубя детето си едва на 45 години, сподели майката на починалата в интервю за FOX4.

Жената е била хоспитализирана в болницата в Канзас сити в началото на май, като до 13 май е държана на апаратна вентилация, но въпреки това състоянието ѝ продължава бързо да се влошава. Въпреки че симптомите на инфекцията изчезват, Триша Джоунс така и не успява да се възстанови и издъхва на 9 юни.

Novini.bg