Рецепта на деня: Лятна яхнийка на фурна

лятна яхния

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

патладжани – 2 бр.

зелен фасул – 1 ч.ч.

гъби – 200 г

домати – 2 бр. големи

лук – 1 малка глава

сол – 2 щипки

шарлан – 2 с.л.

вода – 1/2 ч.ч.

 

Начин на приготвяне: 

Нарязваме патладжаните, лука и гъбите. Сипваме ги в кръгла тава. Добавяме зеления фасул.

Заливаме с шарлана и сипваме водата. Покриваме с алуминиево фолио и поставяме в загрята на 200 градуса фурна.

Готвим лятната яхния около 25 минути.

Обелваме доматите, нарязваме ги на по-едри парчета и ги сипваме в тавата. Посоляваме.

Разбъркваме и връщаме вкусната зеленчукова яхния във фурната за още 15 минути, като този път не поставяме фолиото.

Нашата лятна яхнийка на фурна е готова.

Добър апетит!

 

Източник: Gotvach.bg