Бойко Борисов към ГЕРБ: Милиони ваксини стоят заради некадърен министър, искайте да се върне имунизационният процес (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Снимка: Blitz.bg.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи парламентарната група, която ще се казва ГЕРБ/СДС с председател Десислава Атанасова, зам.-председатели Румен Христов, Тома Биков, Александър Ненков, секретар на групата Евгения Алексиева. „Ако имат морал би трябвало да ни предложат, ако не председател, то поне зам.-председател на парламента и нашето предложение ще е Росица Кирова“, заяви Борисов.

Той припомни, че в 3 от 30 в секциите от чужбина има разминаване и именно затова не са поискали да се броят разписките, а сигналите в страната продължават да валят. 9 секции пък не са предали изборни книжа. 

„Мисля, че за всички стана ясно какво се случи с машините, корпоративния вот, купения вот. Те продължават да говорят за нас, като пред нашите къщи имаше патрулки. Изведнъж политици, бивши и настоящи звезди от другите партии, които продължават да се занимават с това, не им се казват имената и партиите“, подчерта Борисов.

„Цялата страна видя, че Кацаров е лъжец, обаче Радев стои зад него, защото трудно се маха. Модела „Борисов“ както го наричат, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях да отида да се извиня на медиците от „Пирогов“ да върна директора. Същото е и с проф. Кантарджиев, всички които махнаха изнесоха пандемията“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и припомни, че ваксините ще бъдат пращани в Африка. Той подчерта, как е ходил да се моли в Брюксел за тези ваксини и се обърна към ГЕРБ да поискат в новия парламент да се възстанови ваксинационния процес.

Той призова всички да отидат да се ваксинират и допълни, че дори и той ще го направи. „След това ще има такива рестриктивни действия, както сега сме най-отворените, ще стане точно обратното. За да ми отмъстят затвориха зелените коридори, помните как се редяха хората“. 

Борисов подчерта, че всичко обратно, което е говорил Румен Радев се случило през последните два месеца. Той даде за пример как са сложили на ДБ в ББР, сложили са си техни хора на всички ключови позиции. „Единственото успешно е да уволняват хора, които дори нямат нищо общо с ГЕРБ. Но с назначения като Кацаров, Спецов, Държавен фонд земеделие и още, видяха за подмяната“, допълни още Борисов.

По повод предложението на ИТН магистралите да се слагат на концесии, Борисов припомни, че това е била идея на НДСВ още преди много години, което означава, че като се тръгне до морето, всеки ще трябва да си плати такса на концесионера. 

Борисов разкри, че Пята Аврамова е извикана на разпит, въпреки че е избрана за депутат. 

Мараджиев разказа за обиските в дома му, как двата етажа от къщата му били преровени, дори са ровили във фризера. „Може да съм ви оставила някоя мръвка от изядените хора, негодниците“, възмути се Борисов. Оказва се, че дори и арестите е репресиите на Рашков не са успели, защото от Пловдивско има трима депутати и ГЕРБ печели.

Борисов заяви, че като гледа Христо Иванов, явно на всичко са готови, но едва ли Трифонов е готов. „Като си гледа партньорите, кат Мая Манолова си предаде БСП, Реформаторския блок на втората година се извъртя и ме предаде. Радев си пляска ръчичките, ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на Трифонов“, допълни Борисов.

По повод бедствията от наводненията, лидерът на ГЕРБ припомни, че в тяхното правителство още на следващия ден се прави щаб и се заема в помощ на хората, а сега никой нищо не прави и пари не искат.

„Искам да сте спокойни, внимателни и да не отговаряте на провокациите. Опитайте да се борите с политически аргументи, ние сме ясна опозиция. Бъдете внимателно. Дано пък се справят, да дадат план за възстановяване, защото всички вече си работят с парите, само България няма. Представете си, че г-н Трифонов не събере кураж. Ако дойде нашето време ние ще върнем мандата. При трето служебно правителство, държавата ще колабира. Ако имахме държавен глава, който е еднакво отдалечен и не е скъсал всички мостове за разговори, можеше да прояви отговорност към хората“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че всички държави си работят с парите и се развиват, а ние тук се чегъртаме. „Ние не сме го правили, не сме махнали дъщерята на Мая Манолова от Министерски съвет“, заяви Борисов.

Той специално похвали Цвета Караянчева за проявеното от нея геройство в Кърджали и припомни за преливаните гласове от ДПС към ИТН.  

Tribune.bg