Класика в жанра: Областен управител на Радев назначи родата си на държавна хранилка

Румен Радев и Стефан Сабрутев

Източник ПИК

Новият областен управител на Смолянска област, назначен от служебното правителство – Стефан Сабрутев, назначавал свои роднини и счетоводителката на фирмата си в администрацията, съобщава breaking.bg.

Той е два мандата общински съветник от БСП в Смолян и два пъти неуспешен кандидат за кмет на града, издигнат от столетницата, но побеждаван от сегашния кмет Николай Мелемов от ГЕРБ.

За зам.-директор на ОДМВР-Смолян е поставен Костадин Пачеджиев. Сабрутев е кум на Пачеджиев, но това не прави никакво впечатление нито на Янев, нито на назначилия го Бойко Рашков. За управител на базата на Министерски съвет в Пампорово, сладка и доходна държавна служба, Сабрутев урежда Евгений Атанасов, съпруг на… пиарката му. Атанасов е стар, проверен, другар и кадър на БСП. Бил е в екипа на кметицата от БСП Дора Янкова.

Сабрутев успява да изчегърта ръководството на Южноцентрално държавно предприятие, защото било от ГЕРБ. Веднага след това областният управител на Смолян урежда в УС на Южноцентралното държавно предприятие…счетоводителката на фирмата си Николина Чолакова. Назначението на този ценен кадър се забави доста заради отказ от вписване на новото ръководство на държавното предприятие в Търговския регистър.

Социалистът Сабрутев информира Рашков, че горски „купували гласове“ преди изборите. Твърденията на Сабрутев и Рашков изобщо не се доказаха, но това не попречи горските директори от Велинград и Смолян да бъдат викани на разпит в полицията, а директорът на Кирково дори бе арестуван без никакви доказателства. Въпреки полицейският терор върху невинни хора не бе доказан нито един случай на купуване на гласове.

pik.bg

Прочетете още: Соня Колтуклиева: Тежко ни! Налагат ни да живеем от скандал в скандал