Спират се всички ремонти на пътища на територията на област Варна

пътища

Снимка: sba.bg

Спират се всички ремонти на пътища на територията на област Варна до второ нареждане. Това става ясно от официален документ, изпратен от новото ръководство на АПИ до Областно пътно управление Варна.

документ

 

За спрени проекти и на територията на област Пловдив сигнализира Дани Каназирева от ГЕРБ.

„Спряха всички проекти за област Пловдив! Това е пълен абсурд, наистина тоталният хаос и липса на отговорност са навсякъде. Нито познават проблемите на нашата област, нито искат да ги познават, нито ги интересуват.

Изключително бях радостна от факта, че най-после ремонтът на пътя за Лилково и Ситово започна и върви с ускорени темпове. Но днес беше спрян! Спрян е и пътят за Лъки, пътят от Асеновград до Кърджали, Асеновград Първомай също, както и от Асеновград до Садово“, написа Каназирева във Фейсбук.

„Още като областен управител поех ангажимент към хората и в началото на годината направих всичко, което беше в правомощията ми, за да се заложат средства в годишния план на АПИ за 2021 г. и тези пътища да бъдат ремонтирани.

За Лилково пътят – с разширение на пътното платно, укрепване на свлачищата и подпорните стени, отводнителните канали и всичко, което е необходимо. Населението тук го заслужава и аз благодаря на сдруженията „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, които повярваха в мен. За мен е важно поетите ангажименти да се изпълняват.

Но новата власт не само не продължи с реализацията на целия проект, който включва пътя чак до област Смолян, но и спря дори първия етап на ремонта, който хората от години чакаха..

Ей така с едно писмо месеци труд отиде на вятъра. Явно смятат да съборят държавата и да започват отначало т. нар. “нови”, написа още Дани Каназирева.

ВН

 

Още по темата:

Д-р Дариткова алармира: Спряха всички ремонтни дейности по – републиканските пътища от Смолянска област