Милена Фучеджиева: Срамна талибанщина срещу „Пирогов“. С това ли иска да бъде запомнен президентът на България?

Колаж

Колаж: ПИК

Срамна талибанщина. С това ли иска да бъде запомнен президентът на България, че по негово време е унищожена най-важната болница на България? С тези думи се възмути писателката и сценарист Милена Фучеджиева от престъпното отношение на здравния министър Стойчо Кацаров към лекарите от „Пирогов“.

„Тези лекари и тази болница спасиха живота ми и живота на детето ми през 1982 г.. Беше чудо, че оживях и двойно чудо, че тримесечния плод в корема ми оцеля, за което винаги ще съм им благодарна“, припомня тя катастрофата, при която загива бащата на детето й.

В Пирогов са спасени животите на милиони българи, без преувеличение. По време на пандемията лекарите и медицинския персонал бяха на предела на силите си, но продължаваха да спасяват хора. И проф. Балтов беше този, който пръв организира „зелени пътеки“ за ваксинация в най-голямата криза. Такива пътеки нямаше никъде другаде, припомня още Фучеджиева.

Срамно е подобно отношение. Срамна талибанщина. С това ли иска да бъде запомнен президентът на България, че по негово време е унищожена най-важната болница на България? Тази, която никога не отказва помощ, по всяко време и на всеки.

Затова изпълнявам молбата на моята втора майка Соня и подкрепям вълната от възмущение срещу престъпното отношение към Пирогов, отсича сценаристката, известна със създаването на едни от най-хубавите сериали в българския ефир – „Седем часа разлика“ и „Пътят на честта“.

pik.bg