От ПИК: Димитър Ганев посочи кой ще е проблемът за Радев за президентските избори

колаж

Колаж: ПИК

„Бих казах, че виждам една коалиция на нежелаещите предсрочни избори веднага. В това число влиза и президентът Радев“. Това обяви по Би Ти Ви политологът Димитър Ганев.

„Според мен правителството ще се реализира с първия мандат. Няма кой да иска нови избори. Демократична България примерно ще порасне с 40 000 гласа“, прогнозира той.

„И тогава, и сега партиите на протеста искат да управляват. Но и в двата случая нямат мнозинство. Аз съм почти убеден, че ДПС ще подкрепят правителството, защото ще искат да покажат промяна“, подчерта Ганев.

„Това обаче не означава, че това мнозинство ще бъде до края на този парламент. Предсрочни избори ще има, когато се сформира коалиция на желаещи такъв вот“, продължи той.

„За отделните партии е важно да издигнат кандидати, за да не загубят лице и идентичност. Основният въпрос е ще имат ли „Има такъв народ“  свой представител за президентските избори. Проблем и предизвикателство за Радев ще бъде, ако има кандидат на ИТН“, обяви Ганев по повод предстоящите президентски избори.

Той намекна, че е важно и дали няма да се скарат дотогава Радев и партията на Слави Трифонов.

pik.bg