От ПИК: Борисов в Годеч при пострадалите от бурите: Източват ББР – това им е целта, а в АПИ уволняват и спират строителството

Борисов и Младенов

В момента служебните искат да източат Българската банка за развитие с необезпечени кредити. Това каза експремиерът Бойко Борисов. Той отиде в Годеч, за да подкрепи пострадалите от торнадото жители на съседните села, които останаха без покриви. В града Борисов посети изложбена зала. Заедно с него са депутатите Младен Маринов и Николай Нанков.

В АПИ уволняват и спират строителството. Те забравили, че са назначили някого, кой знае колко е занесъл в торбичката на Радев, и сега изчегъртаха свои хора, каза Борисов. Ей това е Радев, сега ще му видят акъла, посочи той.

Да се надяваме, че Тракия ще я пуснат накрая на юли и без забележки, каза той.

Сега ще има една година застой, каза Борисов. Да сте ми живи и здрави – действайте, ние идваме, обеща Борисов.

Експремиерът посети и село Губеш, което пострада най-много от бурята в района. Хората се оплакаха от отнесените покриви. 

Борисов попита с какво кметът Радослав Асенов помага на хората. Дойдохме цялата администрация да помогнем и разчистим клоните и дърветата, за да може екипите на ЧЕЗ да възстановят тока, обясни кметът.

Днес дойдоха от областната администрация, извършиха проверка, предстои евентуално да се отпуснат помощи, каза още той и изрази притеснението си, че ще им бъдат отпуснати по 300-400 лева, а ремонт на цял покрив струва до 15 хил. лв. Написал съм писмо до МС, пострадали са 17 къщи и са нанесени страшни щети на 2 пътя, обясни кметът.

Никой не е дошъл от другите, те са видели по телевизията какво е станало тука, но никой не се е заинтересувал досега, оплака се жител на Губеш.

Ние веднага свиквахме още на другия ден комисии, за да помагаме, припомни Борисов и обеща да помогне от партийната субсидия по малко на всички. 

Може и да се засрамят и да дойдат тука, заяви още жителят на Губеш. 

pik.bg