От ПИК: Кабинет на Слави договорен със златния пръст на Доган. Вероятен премиер на Четворната коалиция: Меглена Кунева

Слави и Кунева

Източник: ПИК

Кабинетът на „Има такъв народ“ с подкрепата на златния пръст на ДПС вече е договорен, научи ПИК от източници в президентството.

Румен Радев все пак се е срещал през уикенда с Ахмед Доган в резиденция „Росенец“ и там са уточнили детайли около споразумението за нова Четворна коалиция – ДПС, ИТН, Демократична България и ИБНИ на Мая Манолова.

Според ожесточени кулоарни слухове към този момент най-близо до премиерския пост е Меглена Кунева, видна царистка и министърка от Тройната коалиция на БСП – НДСВ – ДПС.

Кунева навремето бе издигната за президент от инициативен комитет около „Шоуто на Слави“, припомнят политически наблюдатели.

Правителство на „Има такъв народ“ вероятно ще бъде гласувано около 5 август.

Демократична България щяла да даде подкрепа на кабинета с уговорката, че ще бъде отстранен главният прокурор Иван Гешев. Хората на Христо Иванов настоявали да посочат свои експерти за министерствата на финансите, икономиката и правосъдието. От ДеБъ не били съгласни на никаква цена Николай Радулов да става шеф на МВР заради принадлежността му към комунистическата Държавна сигурност.

Така Ахмед Доган и Иво Прокопиев ще управляват в сянка чрез марионетката си Слави Трифонов, обобщават ситуацията анализатори. 

pik.bg