Германия въвежда по-строги правила за пристигащите от Испания и Нидерландия

пътуване

istock

Германия класифицира Испания и Нидерландия като райони с голямо разпространение на коронавируса, което означава, че неваксинираните пътници, връщащи се от тези страни, ще трябва да се поставят под карантина за поне пет дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението беше обявено по време на лятната ваканция в Германия, когато много семейства почиват на слънчевите средиземноморски плажове на Испания, на популярния сред туристите остров Майорка или на нидерландското Северно море.

Близо половината германци са получили по две ваксини и карантинните правила няма да важат за тях, но само 2 на сто от лицата под 18-годишна възраст са изцяло ваксинирани, което може да създаде проблеми за пътуващите семейства, отбелязва Ройтерс.

През последните седмици Испания регистрира бързо нарастване на броя на новооткритите случаи. Цифрата нарасна пет пъти от средата на юни до средата на този месец.

За последните 14 дни Испания отбеляза 624 нови случая на 100 000 души, а Нидерландия – 670, по данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. В Германия тази цифра е 17.

Новите правила влизат в сила във вторник.

Novini.bg