Коалицията ГЕРБ-СДС няма да участва в консултациите при президента

Десислава Атанасова

Снимка: БГНЕС, архив.

ГЕРБ няма да се отзове на поканата за консултации при президента Румен Радев. Държавният глава насрочи днес срещи с всички парламентарно представени сили.

„Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът. Считаме, че вече се водят разговори между другите парламентарни групи, които имат желание да съставят правителство“, обясни мотивите на ГЕРБ председателят на ПГ Десислава Атанасова.

Радев разедини жестоко българската нация. Той наруши отдавна този принцип и в момента няма как да започне да ни обединява, той трябва да плати цената на това разединение на предстоящите избори. Също така назначи министри, които явно пряко е инструктирал да дискредитира ГЕРБ-СДС преди изборите. Това не си е позволявал нито един президент в българската история и поставя въпроси за българската демокрация и за смяна на конституционната рамка, отсече Даниел Митов.

За нас е чест да нямаме нищо общо с това, което се случва и да сме разграничени от това, което се случва, посочи Томислав Дончев.

Няма общо с принципите да събереш хора, които нямат нито една точка в обща политическа програма, ние оставаме в опозиция, отсече той. 

dnes.bgpik.bg

Още по темата: Радев ще проведе консултации с парламентарните групи. ГЕРБ не са поканени за преговори за кабинет