От ПИК – Бивш прокурор за обвиненията към Иван Гешев: Много съжалявам, че Бойко Рашков си е позволил да се изложи по този начин

колаж

Колаж: ПИК

След истинския мирен протест, се появи и един, който беше финансиран от олигарси. Това беше опит за преврат. Така коментира по БНТ бившият прокурор Мила Георгиева новината, че е имало двама души от протестите, които са били подслушвани незаконно.

„Главният прокурор разпространи  информация от СРС, като искаше да предотврати престъпление и обществеността да бъде информирана.“, каза тя по повод на обвиненията към Иван Гешев от страна на Бойко Рашков.

„Аз много съжалявам, че Бойко Рашков си е позволил да се изложи по този начин. Главният прокурор иска да каже да обществото да внимава, че има друг протест, и се предупреждава обществото. Затова и Висшият съдебен съвет взе по този начин решението си вчера. Няма как да е иначе. Всеки уважаван магистрат ще реши така“, обяви Георгиева.

„Рашков да прочете точно кога може да разпространява такава информация. Главния прокурор е самостоятелен конституционен орган“, завърши тя.

pik.bg