Рашков поиска „да се справи“ с Бойко Борисов и пост в следващо правителство. Намекна за „мутри“ и арести в парламента

Рашков в парламента

Снимка БГНЕС

Остри думи се размениха между Тома Биков от ГЕРБ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Причината е, че назначеният от Румен Радев за силов вицепремиер си позволи от парламентарната трибуна да нарече депутатите от ГЕРБ „мутри“.

Не закъсня и отговора от тяхна страна. „90-те години бях ученик, а вие бяхте шеф на Националната следствена служба и помня, че ви сваляхме с камъни, моите протести бяха срещу Рашков и Виденов“, заяви Биков. Той заяви, че Рашков е бил част от системата и на висша позиция по времето на най-мутренските години, а днес се прави на морален стожер.

„Вероятно сте ме проверили, нямам 19 имота и кажете от името на Радев, Божков и други оперативно интересни лица кой трябва да стане главен прокурор, очевидно имате подадено име“, заяви Тома Биков.

От трибуната на Народното събрание Рашков поиска да се справи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако става въпрос за мутренските времена, съжалявам само за едно – че тогава не се справихме с вашия лидер. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“, отговори Рашков, искайки пост в следващото правителство.

Биков припомни, че с нищо не се е справил, защото именно той и хора като него са докарали държавата до крах и не може да бъде морален стожер.

Рашков не миряса и паралелно с „мутрите“ заговори и за арести в Народното събрание.

„Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата“, каза МВР-министърът, вероятно посочвайки разследване по случая с държавната „Автомагистрали“ ЕАД, по която бяха разпитвани бившия шеф ан АПИ Георги Терзийски и бившият регионален министър Петя Аврамова.

tribune.bg

Още по темата: Бойко Рашков с пламенна реч срещу Гешев, в защита на Божков и Радев