Александър Иванов: Новият кабинет ще има кратък живот като този на Орешарски

Александър Иванов

Александър Иванов Кадър от NOVA

„Самата конфигурация, заявена от ИТН, да не се влиза в коалиции, означава, че ще се сформират мнозинства по интереси, сходна беше ситуацията и при предходните избори, защо не поискаха тогава подкрепа от ГЕРБ, която им беше декларирана. Сега е неизбежно да се влезе в коалиция с БСП и ДПС. Затова смятаме, че ще прилича на тези на Любен Беров и Пламен Орешарски“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов пред „Нованюз“. Той смята, че приликите между правителството на Орешарски и това, което предстои да се сформира, са твърде много и му предрече сходен живот.

„Виждаме, че ИТН добре комуникират с Радев и предполагаме, че и той може да предложи някои от министрите в следващото правителство. Не сме видели още състава на евентуален кабинет, за да кажем нашата парламентарна група как ще реагира. Стана видно при избора на председател на НС как ще се формират мнозинствата, добави той.

„Единствената комисия, която не подкрепихме, е тази на Мая Манолова, която в предходния парламент я превърна в цирк. При гласуването на временните комисии, чрез парламентарни хватки, новосформираното мнозинство лиши ГЕРБ от участник в нея“, коментира Иванов. Според него с работата си като опозиция ГЕРБ може да покаже и докаже, своята конструктивна позиция.

„Вчера в НС Рашков отправи заплахи към най-голямата партия, същото се случи и по времето на Орешарски, когато друг господин заплаши отново представител на ГЕРБ“, каза депутатът от ГЕРБ. „Може би и Румен Радев да предложи лица, които да влязат от служебното в редовното правителство. Обществото беше подготвено за влизане във властта на ДПС и БСП“, заяви Иванов.

„Комисията за ревизията по време на 45-ото НС беше превърната в цирк, затова не участвахме в гласуването. При излъчването на членове на временни комисии, се случи прецедент – новите управляващи изолираха единия представител от ГЕРБ, затова решихме да не участваме“, обясни той. По думите му по този начин честността и прозрачността са били заметени.  

tribune.bg

Още по темата: От ПИК – Бойко Борисов към Христо Иванов: Не ви ли е срам да се целувате с Рашков? Щял да се саморазправя с мен тоя пияница!