От ПИК – Бойко Борисов към Христо Иванов: Не ви ли е срам да се целувате с Рашков? Щял да се саморазправя с мен тоя пияница!

Рашков и Бойко

Колаж ПИК

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалните новини на деня. Днес той е в поморийското село Бата. Там той се срещна с хората, както и с кмета, който беше отвлечен от полицията преди изборите и затворен за 24 часа в ареста в Поморие.

В Бата са още Младен Маринов и Кирил Ананиев, както и проф. Костадин Ангелов.

„Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим. Корнелия казала, че щяла да участва, тя и сега си има министри, те не ме интересуват, тях съм ги бил, бил, бил, колкото пъти – толкова. Но тоя, дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. Не ви ли е жал бе, семейства имат“, каза Борисов в село Бата, където се срещна с арестувания преди изборите кмет.

„Щял да се саморазправя с мен тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, това ще ти кажа“, обърна се Борисов към Бойко Рашков и заплахите, които служебният вътрешен министър отправи към него от парламентарната трибуна.

Местните хора се оплакаха на Борисов, че е бил задържан и мъж, у който бил намерен списък с имена за сватба.

„Те купуваха като бесни, правиха им коридори, да правят каквото искат да правят. Това са тея демократите. Това се демократите“, възмути се Борисов на ДПС и ДеБъ.

„Искам с кредитния рейтинг на „Фитч“ да има кажа, че те не могат да четат или не знаят английски. Дай, Кире, да го прочета тук“, обърна се Борисов към Кирил Ананиев.

Бившият финансов министър обясни по-обстойно за доклада на кредитната институция. 

„Вече има държави с по 70% ваксинирани, и пишат – увеличава някои от рисковете, свързани с пандемията. Провалиха кампанията, хвърлят ваксини в канала, българите не се ваксинират, когато дойдат октомври-ноември, икономическият растеж ще тръгне надолу, защото всички ще са болни. Ние всеки ден говорим, но файда йок. България все още не е представила своя национален план, само чегъртат, който бяхме приготвили, те не инат не го взеха, той беше на масата. Докато правят инат и се занимават с нас, хората им казаха, че ще има забавяне на първите траншове и ще засегне растежа през 2022 г. Всички популисти обясняват как ще вдигат пенсии, но не обясняват откъде ще вземат парите. Айде, от „Хемус“ ги прибраха. Неваксинирането и неусвояването на средствата, кмете, икономиката ще върви надолу, досега вървеше нагоре“, каза още Бойко Борисов, четейки доклада на „Фитч“, но ненаписано в съобщението в министерството на финансите.

„Досега с правителството на Борисов, имаше прогнозируемост и фискална стабилност. Считат, че другите, освен нас, ще проявят благоразумие и аз се надявам и няма да разсипят държавата“, продължи да чете и да коментира доклада Бойко Борисов.

„Две злини има, ние казваме същото. Имаме да изберем българите от слабо и много слабо редовно правителство. Но тези хора по възпитан начин го казват, нашите взимат само отбрани пасажи, да изглежда, че са на правили нещо, но те са направили нищо. Ние давахме по 50 лв. на пенсионерите, но първото тримесечието се вдигна рекордно БВП“, завърши лидерът на ГЕРБ темата с доклада на рейтинговата агенция.

pik.bg