От ПИК! Деница Сачева с остри думи: Програмата на ИТН е неизвестна, загадка е за какво се преговаря

Деница Сачева

Деница Сачева

Предизборната програма на „Има такъв народ“ (ИТН) е напълно неизвестна до този момент. За нас остава загадка за какво се преговаря. С тези остри думи депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на труда и социалната политика Деница Сачева коментира политическата ситуация в страната.

„Политиките са неизвестни, а всички твърдят, че бягат от постове“, коментира тя. Сачева уточни, че не само не ги канят и не искат да преговарят с тях, но и от ГЕРБ-СДС не искат да участват в преговори за бъдещо управление на страната. Тя заяви, че ПГ на ГЕРБ-СДС няма все още решение дали ще подкрепи предложено от ИТН правителство.

„Нека да видим как ще завършат преговорите им, да видим какви са конкретните политики и имена, които се предлагат. Тогава ще вземем нашето решение“, уточни Деница Сачева.

По думите ѝ партия ГЕРБ е най-подготвена да управлява и има качествени експерти, което ги направи и качествена опозиция.

Деница Сачева коментира решението на групата на ГЕРБ-СДС да напусне пленарната зала в Народното събрание след гласуването за създаване на комисия, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември 2020 г.

„За нас е двуличие г-н Николай Хаджигенов да бъде избран за председател на тази комисия, при условие, че той беше един от основните подстрекатели на тези протести – посочи Сачева. – Ако се говори за конфликт на интереси – там такъв съществува, а същевременно да не бъде допуснат в комисията г-н Младен Маринов. Този двоен стандарт не повишава доверието в политическите процеси“.

Деница Сачева заяви, че със заканата си към лидера на ГЕРБ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е дискредитирал, защото имало връщане към времена, „в които различният глас не може дори да бъде изслушан, камо ли да бъде уважен“.

„Винаги сме казвали, че трябва да има съдебна реформа, но не приемаме сталинисткия подход на персонализиране на конкретни проблеми с конкретни имена. Готови сме да седнем и да говорим с аргументи каква трябва да е съдебната реформа, какъв трябва да бъде съставът на ВСС, как да бъде гарантирана максималната независимост и отчетност на главния прокурор“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Като бивш министър на социалната политика Сачева определи като определено амбициозна заявката на служебното правителство, че няма да има нито един пенсионер, който да остане под линията на бедност и изказа предположение, че това няма да бъде реализирано в пълнота.

pik.bg

Още по темата: Павел Христов, ГЕРБ-СДС: Очевидно има кукловод на събитията от последните няколко месеца