От ПИК! Проф. Константинов: ГЕРБ получиха по-малко места от полагаемите. 500 000 българи бяха лишени от глас заради машините

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

„Съставът на ЦИК беше определен манипулативно. Ето я как беше сформирана – „майсторски“. С майсторска лъжа бе приет съставът на ЦИК. С няколко забележително манипулации ГЕРБ получиха по-малко места в Комисията от полагаемото. От ЦИК си приеха едно правило, според което при равни остатъци от изборните резултати, то печели по-малката партия. Никога не е имало такова нещо“, каза в ефира на БНТ проф. Михаил Константинов. 

„Когато съм сигурен, че има лъжец, виновен за това, ще го кажа. Но има три съмнителни неща – всичко е толкова съшито, че даже е обидно“, поясни той.

Проф. Михаил Константинов каза, че се подписва под верността на резултатите от изборите. 

„На 11 юли гласуваха 600 хил. души по-малко отколкото на 4 април. При машините гласуват просто 1/4. 100 хил. да са били на море. 400 – 500 хил. души бяха лишени от глас“, каза проф. Константинов.

„В Европа няма на друго място да се гласува с машини, освен в град Брюксел. Защо ромите не гласуваха – не са намерили смисъл хората просто. Нашите цигани не са глупави хора. Който ги мисли за такива, дълбоко греши“, поясни проф. Константинов.

Той каза, че не е обиден от отстраняването му от „Информационно обслужване“. „Математиците не могат да бъдат изчегъртани. Имам много материали в интернет. Докато има човешки свят и интернет, то те ще бъдат там. Значи ще ги има и след като мен няма да ме има“, поясни той. 

„Аз виждам края на бялата цивилизация в момента. Самата тя – тя се самоубива. Християните в Европа се самоубиват. Ако се намери човек, който да вдигне хората, добре. Има тотален отказ от християнските ценности. Бившите соцдържави държат. Ние преживяхме комунизма и сме имунизирани срещу това, което се случва на запад. Но тази имунизация няма да държи дълго“, алармира проф. Михаил Константинов. 

pik.bg

Прочетете още: Десислава Атанасова за преговорите с ИТН: Нямаме място сред тези хора и дори е по-добре изобщо да не ни свързват с тях