Рецепта на деня: Пилешка кавърма в гювечета (от тефтерчето на баба)

Пилешка кавърма в гювечета

Източник ВИЛИ-Виолета Матева, gotvach.bg

Продукти:
600 гр. пилешко месо
2 големи глави луккавърм
2 бр. зеленa и червена чушки
250 гр. домати
олио, сол, черен пипер – на вкус
босилек – по желание

Приготвяне:
Лука наситняваме, а пилешкото месо нарязваме на хапчици. В тиган с мазнина първо задушаваме нарязания лук, а след това и нарязаните чушки. Добавяме пилешките хапки и готвим, докато месото промени цвета си, след което отнемаме от огъня.

Разпределяме в гювечета, като във всяко съдче слагаме и от нарязаните домати. Поръсваме кавърмата с босилек и другите подправки. Разбъркваме и печем във фурната на 180 градуса за около 30 минути или до пълното сготвяне на всички продукти.

Пилешка кавърма в гювечета сервираме с подходящо питие.

Добър апетит.