От ПИК! Десислава Атанасова: Бойко Рашков не е последна инстанция. Следващата седмица го викаме заедно с шефа на бюрото за контрол на СРС в парламента

Десислава Атанасова

Снимка ПП ГЕРБ

„Нито ние, нито зрителите чухме това, което от 2 месеца чакаме. Атанас Атанасов бомбастично подхвърли новината, че са били послушвани политици. Тогава тази новина беше подета от служебния вътрешен министър. Стигна се до прецедент, че служебният министър председател имаше „усещането че е бил подслушван“, каза в ефира на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Поводът е днешното изслушване на Бойко Рашков в парламента.

„Ние искаме данни и факти, които да са установени от надлежен орган. Оказва се, че бюрото за контрол на СРС, няма данни. Прокуратурата се е самосезирала, впоследнвие го е прекратила поради липса на данни. Тя каза, че е нямало незаконно подслужване. Вътрешният министър повече от 2 месеца във всяко медийно участие говореше единствено и само, че ГЕРБ е осигурила начин за контрол на опозиционни към онзи момент лидери“, поясни тя.

„Бойко Рашков не е последна инстанция. През следващата седмица искаме да изслушаме министър Рашков и шефа на бюрото на контрол на СРС“, каза Десислава Атасанова и уточни, че „присъди за купуване на гласове издава единствено и само българският съд, а не Бойко Рашков“.

Според нея фактът, че ИТН слядат с ДПС разговори, но не и с ГЕРБ, говорел, че хората на Слави са объркани по повод на това кое статукво.

От ПИК