Актьори създадоха видео послания за „Варна, която обичам“

ВАРНА новини лого

Шест видео послания на темата „Варна, която обичам“ създадоха актьори от ДТ „Стоян Бъчваров“.  Проектът е съвместна инициатива между Община Варна и Съюза на артистите в България и е посветен на два големи юбилея – 100 г. от обявяването на морската столица за курортен град и 100 години ДТ „Стоян Бъчваров“.

Във видеата участват Александра Майдавска с клипа „Нейното море“, Михаил Мутафов – с „За изкуството и магнетизма“,  Полина Недкова – с „Различните лица на Морската градина“, Симеон Лютаков – с „Легендарният Аладжа манастир“, Стоян Радев – с „Домът на Стоян Радев – Драматичен театър „Стоян Бъчваров““ и Христина Джурова- с “Антични стъпки в Римските терми“. Посланията са посветени на емблематични забележителности и символи на морската столица, разказани от хора на изкуството, и пречупени през техните лични истории.

Видеата се разпространяват в официалните информационни канали на Община Варна live.varna.bg, visit.varna.bg, във Facebook, YouTube и Instagram, както и на видео екраните в центъра на града.

Клиповете могат да бъдат видяни:

Александра Майдавска – https://youtu.be/GVqOn37erms

Михаил Мутафов – https://youtu.be/Pzbr5rj1daQ

Полина Недкова – https://youtu.be/PNgbXzTBuB0

Симеон Лютаков – https://youtu.be/vzaF6Il2Xu4

Стоян Радев – https://youtu.be/PGAc6R-dayo

Христина Джурова – https://youtu.be/v0U6iqITEdQ

Прочетете още: Посланикът на Италия: Варна е важен икономически център за цяла България