Халил Летифов: Абсурдно е да се говори за координация между ДПС и ИТН

Халил Летифов

Снмика: bTV

Координация между ДПС и ИТН категорично няма. По време на единствената среща между нас не сме говорили за политика и стратегии, така че е абсурдно да говорим за координация. Това заяви депутатът от ДПС Халил Летифов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Летифов коментира, че не познава кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов, както и че колективните органи на партията ще изчакат окончателния състав на предложения кабинет, за да бъде взето решение дали „Движението за права и свободи“ ще го подкрепи.

„Ние с интерес ще очакваме да видим и персоналния състав, и политиките, но и подходът, който ще има този кандидат-министерски съвет. Колективните органи на партията ще вземат решение едва след това“, каза той.

Според ДПС е изключително важно в предложения кабинет да няма лица от „кръга на Иво Прокопиев“, за да не се стигне отново до „инсталиране“ на негови министри в сегашната власт.

„Г-н Прокопиев и кръгът около него имат министри във всички кабинети в последните 20 години, без да се явяват на избори“, обяви Летифов.

Той заяви още, че такива лица са и служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

„Тези безспорни министри, които изведнъж се оказаха и кандидати за бъдещи министри, се оказа, че не са така безспорни и мисля, че обществото трябва да знае това в интерес на заличаването на задкулисието“, добави депутатът.

Според Летифов предстои т.нар. „задкулисие“, в което се намират Прокопиев и неговият кръг, да бъде осветлено, което ще бъде в интерес на българското общество.

novini.bg