Бай Ганьо пак е в рейса: Този път без маска, с грижа за колективния имунитет

Бай Ганьо пак е в рейса: Този път без маска, с грижа за колективния имунитет

Снимка "ВАРНА новини"

Какво пък, време е да си признаем истината – дори при служебен кабинет се оказа, че „конспирацията коронавирус“ всъщност е реалност, а патогенът не е изчезнал след машинното гласуване. Заразените във Варна и България се увеличават, болните – също, скоро най-вероятно ситуацията в страната ще е сериозна. И очевидно – такъв вирус има. (Това го повтаряме да „специалистите“ от социалните мрежи, които са „скептично“ ориентирани по темата.)

Но българите, както и варненци, очевидно са над нещата. Решили са проблемът да бъде решен по правилата на еволюционната биология, с т.нар. „естествен подбор“.

Иначе няма как да обясним тумбите пътници без маски в масовия транспорт. А и навсякъде. Следобедно по линия №20 (например) във Варна половината от пътниците благородно носят задължителните според министерски разпоредби маски, другите гордо се правят тарикати, санким правилата в отечеството не се отнасят за тях.

Или по-просто обяснено (пак за специалистите от „Фейсбук“ и др. на тази основа) – Бай Ганьо отново е в рейса, без маска, грижи се за колективния имунитет на българите срещу коронавируса.

Не е нужно да изпадаме в безсмислени коментари дали маските помагат или не. Става въпрос за елементарна наглост, за липса на дисциплина и неспазване на официална наредба на властите. За която се полага солена глоба. И всеки, който я заобикаля, си я заслужава.

Но къде ти! Бай Ганьо е жив. След като уби автора си, сега потенциално разнася зарази.

Които съществуват, въпреки написаното в социалните мрежи.

И сега?

ВН

Още по темата: Бай Ганьо в рейса или как крадем от себе си, подавайки си билетчета във Варна