Доц. Наталия Киселова: Редно ли е хора като Петър Илиев да бъдат лицето на промяната?

ВАРНА новини лого

доц. Наталия Киселова - кадър NOVA

Три сигнала за плагиатство бяха подадени в Софийския университет срещу кандидат вицепремиера и вътрешен министър Петър Илиев. Твърди се, че един от трудовете, от които е копирал кандидатът за властта, е на доц. Наталия Киселова.

„Аз също имах намерение да подам сигнал, след като бях спомената поименно. Вече обаче е образувано производство и на по-късен етап вероятно ще се наложи да дам писмени обяснения“, коментира преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова в студиото на „Събуди се“ по NOVA.

Доцентът посочи, че не знае кои са нейните колеги, подали сигналите за плагиатство. Наясно е само, че ще се направи проверка дали те са допустими.

„Аз влязох в този скандал случайно. Не съм човекът, дал сигналите на сайтовете, които са правили проверки“, добави тя. Като подарък доц. Киселова е получила книгата на Петър Илиев. „Когато поставих въпроса, че има неща, които ме смущават, проведохме два разговора. Не бях удовлетворена. Тъй като тогава трябваше да продължим да живеем, да го кажем така, аз насочих усилията си към друга посока“, каза доц. Наталия Киселова.

„Всички юристи се вълнуваме, кой ще бъде правосъден министър, вероятно след излизането на името му са направени проверките. Така е събудена ламята“, коментира тя.

Доц. Наталия Киселова коментира и твърденията за броя на преписаните страници от труда ѝ. „Въпросът не е в количеството, а в принципът. Редно ли е такива хора, да бъдат лицето на промяната?“.

zonanews.bg

Прочетете още: И „мутрите“ отказват да подкрепят кабинета на шнорхел-премиера Пламен Николов