От ПИК! Ива Николова: Лъсна симбиозата. Чалгарят Слави е политментето на Румен Радев

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Най-сетне светлина в тунела на пошлото политическо театро, което изтърканите комедианти на чалгаря Слави Трифонов сервираха на оредялата си публика.

Маските паднаха по всички правила на сценките от селски вечеринки в читалищната самодейност. Слави Трифонов разкри истинския си кукловод в лицето на злочестия обитател на президентството Румен Радев и целия замисъл на кухата претенция, че има партия и че се явява на избори, защото иска да управлява държавата, понеже знае как.

Менте! От горе до долу гнусно гаражно менте.

От изборите на 4 април, през едномесечното пребиваване на чалгарите в парламента, през изборите на 11 юли, та до ден днешен, се видя чалгарят Слави и клетникът Радев са водили целия български народ за носа.

Лъгали са го. Безогледно и безочливо са го мамили.

За да се стигне до днешния фарсов финал на сценката „Слави прави правителство“ и нацията слепешката да бъде отведена до избори „2 в 1“, на които Румен Радев да си осигури преизбирането за втори мандат.

Затова беше първият отказ на чалгарите му след вота на 4 април да посочат правителство. Под тъпанарския предлог, че нямат достатъчно мнозинство, пък нищо, че всички без ГЕРБ-СДС и ДПС го молиха и му обещаваха подкрепа. Просто трябваше да дадат възможност на Радев да състави лелеяното си служебно правителство и да управлява до следващи избори.

Менте!

Затова беше ненадейното обявяване на първото правителство на чалгаря след вота на 11 юли, и то в момент, когато все още водеше ГЕРБ. От самия чалгар. По Фейсбук. Та да се взривят всички партии от невижданата наглост и скандалът между тях да започне.

Менте!

Затова чалгарят изрови нефелния втори кандидат за премиер в лицето на Пламен Николов, който на всичко отгоре се оказа аферист със съмнителна биография и нажежи още страстите. Както и скандалният до погнуса розов роднина на БСП Петър Илиев, когото проучват за плагиатство, а се оказа и арогантен. Неслучайно пуснаха точно него по телевизията. За да стане отвращението пълно. За да станат неприемливи за всички.

Менте!

Точно затова и самите Тошковци се държаха гадно, предизвиквайки отпора на медиите. Именно на медиите. Те – медийните хора! Точно затова ходеха чорлави и съдрани в парламента, предизвиквайки погнусата и на депутатите. Именно на депутатите, от които искат подкрепа. Те – вече депутати.

Менте!

Какви ли тълкувания не се изсипаха. Какви ли приказки не се изприказваха. И всичко неизменно се оказваше все нещо друго. Буквално в следващата минута.

Менте!

Безброй анализатори и политици кахърно въртяха глави и казваха, че така „връщат Борисов на бял кон във властта“. А той седи отстрани, мълчи и доволно потрива ръце.

Менте!

От един час е кристално, прозрачно и погнусяващо ясно, че през цялото време – от една година насам, от два поредни парламентарни избора насам, от едно служебно правителство насам и от втори провал на чалгаря Слави Трифонов и партията му ИТН – единственият, който е потривал доволно ръце, е Румен Радев.

Слави Трифонов и палячовците му са играли неговата сценка от селската му вечеринка „искам втори мандат“ в читалищната самодейност на политиканстването му. Имитирали са и партия, и опити за съставяне на правителство, и избори, за да изиграят фатмашкия му сценарий и да затворят омагьосания кръг на Радев за още 5 години в президентството.

И това вече не е менте. Защото цялата му ментарджийска сглобка рухна със заявлението му, че подкрепя Румен Радев за втори мандат.

Това е грозната, просташка и най-мошеническата чалга, в която Слави Трифонов някога е участвал. Дори докато е пял на висаджиите, е бил на по-високо ниво.

Колко е вземал от мутрите, можем само да гадаем, като гледаме палатите му.

Срещу какво е решил не просто да удари дъното в ментарджийството си около Румен Радев, но и яко да заоре в него, сигурно никога няма да разберем.

Но е ясно едно – проектът „Слави Трифонов“ приключи. Както и проектът „Румен Радев“. Дори и да го преизберат, с това менте начело с него е свършено.

Може би си струваше мъките, за да закопаем в забравата и презрението тези два позорни проекта.

Но едва ли България заслужаваше това. На фона на златните ни момичета и медалисти от последните дни не благодарение на някого и нещо, вече знаем КОЕ Е МЕНТЕ.

Вярно, хитрец си ти, Андрешко-Славчо. Но да знаеш: няма такива политици като теб и Радев, няма такъв народ, който да се дави с ментетата ви, няма такава държава, която да застане зад вас, караштисани ментарджии със зловонни дихания.

Няма да плащаме повече с гласовете си за вмирисаната стока на фалшификаторите. По-добре хляб и сол, отколкото чалгаджийски ерзац!

От ПИК