Иво Мирчев от „ДеБъ“ намекна, че ще се търси отмъщение към Младен Маринов и Христо Терзийски

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

В понеделник прокуратурата ще провери дали излъченото в НС видео с брутални кадри на насилие от полицаи над протестиращи е било обект на анализ от държавното обвинение. Ако не е било, прокуратурата ще се самосезира, за да го провери, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Досега прокуратурата не е реагирала на излъчените в НС кадри. Няма данни и да е образувано разследване срещу полицаите. Говорителката на главния прокурор Сийка Милева заяви пред „Сега“, че не е гледала кадрите, тъй като е в отпуск, и че ще коментира в понеделник.

Тази неуточнена (засега) ситуация послужи на Иво Мирчев от „ДеБъ“ за нова инсинуация срещу ГЕРБ. Вътрешните министри от последното правителство на ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски трябва да бъдат съдени, обяви пред „Нова телевизия“ желанието си за мъст депутатът.

„Далеч съм от мисълта, че всички български полицаи се държат така. Наказания трябва да има за тези, които пряко ги управляваха. Това беше политика на вътрешните министри на ГЕРБ. Тези хора в момента са депутати. Те трябва да бъдат изправени пред съда и да се разследват. А не редовите полицаи“, обяви с остър популистки тон Мирчев, влязъл в ролята на обвинител.

Припомняме обаче, че Мирчев беше в центъра на безредици на „Росенец“ и в т.нар „мирни протести“, при които демонстрантите чупеха, оскверняваха държавни институции, блокираха абсолютно незаконно градове, подиграваха се на полицаите и дори се опитаха да нахлуят в парламента.

по материали на segabg.com

Прочетете още: Ненков: Осъждам полицейското насилие, но да не си затваряме очите за онези, които чупеха държавни институции