ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! ИТН непреклонни пред Радев: Бяхме предадени по средата на преговорите. Всички останали партии имат 175 депутата, отговорността е при тях

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Президентът Румен Радев покани парламентарните формации на консултации. Миналата седмица той съобщи пред журналисти, че планира да направи нови консултации с партиите, преди да връчи втория мандат.

Първи на „Дондуков“ 2 днес пристигнаха хората на Слави Трифонов.

Малко преди 9 часа, в президентството влязоха Тошко Йорданов и Филип Станев. Двамата не се спряха пред очакващите ги журналисти. В залата с тях е и Виктория Василева.

Филип Станев все пак каза, че това, което е написано във Фейсбук от лидера им, това означава и витиевато се измъкна от въпроса дали ще подкрепят третия мандат, ако той бъде връчен на БСП.

“Това е вторият кръг от консултации. Политическата ситуация се изостря. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет и затова е изключително важно всички да се отнасяме отговорно“, започна Румен Радев.

“Факт е, че страната е изправена пред поредица от кризи. Вчера стана ясно, че голяма част от нещата могат да се решат в парламента. Ние опитахме, истината е, че бяхме предадени в средата на разговорите. В парламента има още пет партии, има огромно мнозиноство от 175 депутата. Отговорността е при тях, след като отказаха, по неясни причини, да работят с нас“, отговори му Тошко Йорданов.

„Парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Надявам се, че парламентът ще поеме своята отговорност и най-малкото ще актуализира бюджета“, отговори му Радев.

pik.bg