Хамид Хамид обеща „любопитни факти“ за Кирил Петков, нарича го „захаросано личице“

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС

„Г-н „Sugar face“*, всички така си го представят – добричък, сладък, невероятен политик… Между другото много прилича на Джон Траволта. Сигналите, които получаваме, са сериозни и ще изнесем факти и обстоятелства, които се крият зад това миловидно лице“. Това заяви Хамид Хамид от ДПС пред БТВ за служебния икономически министър Кирил Петков, като го нарече „sugar face” (миловидно, захаросано лице – превод от англ. ез.).

Не сме споделили на президента Румен Радев, докато не съберем достатъчно факти, но ще ги дадем на съответните държавни органи, добави той.

Хамид поясни, че те са свързани с дейността му на служебен министър.

По казуса с канадското гражданство Хамид коментира, че според него някой е подвел държавния глава. Хамид добави и че от разговорите на консултациите е станало ясно, че преди да го избере за служебен министър, Радев е знаел за второто му гражданство.

„Безкрайно го уважаваме, но г-н Радев е знаел, че има двойно гражданство. Той заяви, че преди да го назначи, го е питал какво носи в сърцето си: България или Канада, и „sugar face” е казал, че е България и е преценил Румен Радев, че няма проблем“, каза още Хамид Хамид.

Той заяви, че има конституционни текстове и има пречки Кирил Петков да е министър.

Tribune.bg