Защо Слави Трифонов избра Бойко Василев за първото си политическо ТВ интервю

ВАРНА новини лого

Телевизионната кариера на шоумена Слави Трифонов тръгва от БНТ – от студентската програма „Ку-ку“. Това предаване свързва Слави Трифонов с Бойко Василев и с Емил Кошлуков.

Създателите на „Ку-ку“ са членове на двете най-влиятелни в началото на 90-те години младежки организации – Федерация на независимите студентски дружества (ФНСД) и Университетския комитет на ДКМС.

Основни действащи лица са продуцентът Петър Курумбашев, главният сценарист Любен Дилов-син, водещият Камен Воденичаров, кукловодът Васил Василев-Зуяка, актьорите Влади Въргала и Август Попов, режисьорите Нидал Алгафари и Християн Ночев. По това време пък бившият политзатворник Емил Кошлуков е лидер на Федерация на независимите студентски дружества.

Влади Въргала довежда Слави в „Ку-ку“ и така през 1991 г. изгрява звездата на Трифонов със скечове. По това време той е студент в Консерваторията.

Бойко Василев пък е репортер и сценарист на студентското предаване и е сред авторите на прословутия „нубийския епизод“.

„Най-голямата ми гордост е историята с интервютата за Нубия в предаването „Ку-ку“ за 1 април 1993 година. А идеята за това предаване дойде от „На всеки километър“, в който цяла серия е посветена на измислената арабска държава Нубия“, разказва години по-късно водещият на „Панорама“.

От Tribune.bg