Обновиха православния кръст в „Аспарухово“! Кметът Ивайло Маринов благодари на дарителите

православен кръст Аспарухово

Православният кръст – един от символите в район „Аспарухово“ е напълно обновен чрез ремонт, извършен безвъзмездно от дарители. Новината съобщи във Фейсбук районният кмет Ивайло Маринов:

„Православният кръст – един от символите в район „Аспарухово“ е напълно обновен!

Благодаря на фирма „Мултибласт“ ЕАД с управители Красен Станчев и Ивайло Иванов, на Симеон Братоев, на Живко Желязков с фирма „Пеърс“ ЕООД и на Христо Пенчев – спомоществовател от кв. „Аспарухово“, които напълно безвъзмездно извършиха цялостен ремонт на знаковото съоръжение.

Изключително съм признателен на Живко Желязков, който за пореден път се отзова безрезервно и за пореден път доказа, че с голямото си сърце милее за района!

Православният кръст, който се намира на входа/изхода на кв. „Аспарухово“ е въздигнат от Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис“ в чест на 2000 години от рождението на Иисус Христос. От едната страна на кръста е изписано по каноничния ред „Иисус Христос – Ника“, което в превод от гръцки означава „Иисус Христос ще победи“. От другата страна надписът е „С нами Бог“, което е името на енорийския химн при храма, изпълняван от църковния хор и народа на християнските празници.

През годините, в резултат от въздействието на атмосферните условия, по метала на кръста се появиха ръжда и шупли, което направи наложително извършването на ремонта, дарение от фирмите „Мултибласт“ ЕАД, „Пеърс“ ЕООД, Симеон Братоев и Христо Пенчев – жител на района. 

Продължаваме да работим за каузата – превръщането на район „Аспарухово“ в още по-красиво и приветливо място, като целта е да го постигнем до най-малкия детайл!

Благодарение на безвъзмездната помощ и подкрепа на тези дарители още един елемент в района започна своя нов живот!“, написа кметът на „Аспарухово“.