От ПИК! Пинокио предложен за премиер на „ДеБъ“, мандат за нов кабинет е цел №1 на коалицията

Радан Кънев, Христо Иванов и ген. Атанасов.

Радан Кънев, Христо Иванов и ген. Атанасов (от ляво на дясно). Снимка ПИК

„Бяха необходими 3 години след падането на Тодор Живков да има позиции. Сега не очаквайте за три месеца промяна след управлението на неговата охрана. Парламентът е раздробен. ДБ не получи мандат. Когато това стане в следващото НС, ще покажем как се води диалог и как се прави правителство. Останахме с впечатление, че ИТН не искаха да има кабинет. БСП имаше желание, но не успя. Явно те не успяха, защото не умеят. Преди да покажеш слайдове с министри, трябва да сложиш на масата програма. Пламен Николов един единствен път се изказа за образованието в парламента. Какъв министър може да е“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНТ. 

„Кирил Петков и Асен Василев показаха за кратко време като министри, че имат собствен почерк, който импонира с идеите на ДБ. Румен Радев си има собствени избори, ние се явяваме на други. ДБ има своя ясна физиономия и характер. Ние сме последователни хора“, каза още Атанасов. На въпрос, кого ще предложи коалицията за премиер, ако получи мандат за съставяне на правителство,

Атанасов посочи Христо Иванов, тъй като имал качества за високия пост.

Пинокио, както е известен в социалните мрежи съпредседателят на „ДеБъ“, също беше в студиото и коментира, че в коалицията имат много хора, които могат да бъдат министър-председател. На въпрос кой ще е кандидатът на ДБ за президент, Иванов отговори, че в момента са се фокусирали върху това, да получат мандат за съставяне на правителство. 

pik.bg

Още по темата: Радеви се хвалят за концерт с руския посланик, граждани ги ругаят и искат оставка в социалните мрежи