От ПИК! Десислава Атанасова за уволнението на проф. Балтов: Радев, Кацаров, Поромански, това е отвратителна саморазправа с един истински професионалист!

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Радев, Кацаров, Поромански, това е отвратителна саморазправа с един истински професионалист! Никой не може да му отнеме уменията, ръцете и любовта на пациентите.

Така коментира политическото уволнение на проф. Асен Балтов като хирург-ортопед от „Пирогов“ лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Както първо ПИК съобщи по-рано днес, проф. Балтов е бил безцеремонно и без мотиви уволнен от новия шеф на болницата Иван Поромански, монтират на поста директор от правителството на Румен Радев. Той обявил, че не иска да работи с проф. Балтов, макар същият днес по-рано да е направил две операции на пациенти. Зад решението за окончателното му уволнение като лекар стои личната вендета на Румен Радев към медицинското светило, чието име бе спрягано за кандидат-президент.

„Стига! Сериозно ли?! Прост реваншизъм! Но има и утре“, написа и бившата здравна министърка д-р Таня Андреева, която също е лекар. 

pik.bg