Дончева срази Трифонов: Бил е в друго физическо и психическо състояние, когато са го бутали да създаде ИТН

Татяня Дончева

Източник faktor.bg

Когато се върнах от командировка от чужбина, тогава разбрах, че 500К означавало „хиляди“ и било употребявано от най-младото поколение, а аз съм на 60+ години. Добре, че доживях да разбера какво употребява младото поколение. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ по bTV заместник-председателят на парламента и народен представител от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева по повод корупционния скандал, добил популярност като „500К“.

,,Досега не съм видяла Спецпрокуратурата да е казала нещо, нито да ме е питала. Основният свидетел казва, че никой не му е предлагал пари. Така че какво се проверява? Дали искам да цепя групата на ИТН ли? Когато основният свидетел казва, че не са му предлагани пари, прокуратурата няма какво да проверява. Тя просто се намеси, за да се спаси от закриване“, допълни Дончева.

Това обаче не се случи заради поведението на ИТН, защото четири пъти провалиха заседанието на правната комисия. От ИТН направиха всичко възможно, за да провалят исканията на протеста с пълното съзнание, че обслужват Гешев, ДПС, ГЕРБ и всички останали, сподели още тя.

В заключение по темата „500К“ Дончева заяви, че „няма спомен да е държала листче в ръцете си, в което да е надраскала нещо от рода на 500К“.

,,Всички хора искаха да има правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна, защото нямат никакъв интерес от това да няма правителство. Правителство е възможно да се състави, ако бъдат елиминирани Слави и сценаристите. Трифонов е слаб физически и псхически и това че е една енигма, създадено в миналото заради концертите си, не го прави равностоен на Бойко Борисов“, обясни зам.-председателят на Народното събрание.

На въпрос защо смята, че лидерът на ИТН е слаб физически и психически Дончева отвърна, че такива са ѝ личните впечатления.

Този човек не контактува с групата си, не се знае как взема решения, нито кой му ги спуска. Ако имаха два грама разум, от ИТН щяха да се сетят, че в тази работа има нещо нечитаво, убедена е Татяна Дончева.

,,Гербаджиите са прости хора в голямата си част, но имат самочувствието да се възползват. При партията на Слави Трифонов има орда комплексари, което е друга работа, и смятат, че системата им пречи. Те нямат политическо мислене, те ще стоят в безвъздушното пространство“, добави тя.

Депутатът от ИБГНИ посочи, че вероятността следващият парламент да излъчи редовен кабинет би била по-голяма, ако „българските граждани осъзнаят, че ИТН не цели промяна, а подмяна“.

Тези хора събориха два парламента, те не искат промяна. Когато са тръгнали отзад да подтикват Слави да направи проект, той е бил в друго физическо и психическо състояние, заяви на финала Дончева.

Novini.bg