От ПИК! Човек на Нинова за пропрезидентска партия: Нови проекти бракониерстват в БСП, още не сме взели окончателно решение за подкрепа на Радев

колаж

Колаж: ПИК

Всеки е свободен да прави политически проекти, стига те да не са на гърба на други партии, да не се правят с държавен ресурс, стига да не се бракониерства в другите партии. Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров, заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“ по повод новата пропрезидентска партия.

Близкият на лидерката Корнелия Нинова депутат отговори уклончиво за подкрепа на Радев: „Предстои да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение за подкрепа на двойката Румен Радев-Илиана Йотова“, добави Зафиров.  

В този безплоден парламент не се решиха няколко важни проблема за българското общество, коментира още той. „Първият от тях е фактът, че в този парламент задкулисието продължи да управлява, да нарежда нещата. БСП, разбира се, не участва в този процес, но самият факт, че втори пореден парламент не може да излъчи правителство, означава, че има група от хора, която има интерес това да се случва. Парламентът не беше адекватен на реалния живот, на очакванията на хората. 

Според него т.нар. „партии на протеста“ не са приели протегната ръка на БСП и затова не е бил реализиран третият мандат за съставяне на правителство. Докато ние имахме доброто желание да говорим за политики, в същото време сме свидетели как са се водели някакви разговори, които доведоха до този резултат. „Сигурен съм, че следващото НС партиите би трябвало да са научили урока си“, добави той.

pik.bg