От ПИК! Проф. Костадин Ангелов хвърли бомба: Кацаров ми се обади да увелича заплатата на жена му, но това не се случи. Сега иска да ме удари като проф. Балтов

проф. Ангелов

проф. Костадин Ангелов, Снимка БГНЕС

Бомба в ефира на БТВ хвърли бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той обяви, че наследникът му Стойчо Кацаров му се обаждал да го моли да увеличи заплатата на жена му, а после го заплашил с организацията си. Съпругата на служебния министър работи в Клиниката по неврология на Александровска болница. „В кабинета ми той ми се обади да настоява да увелича нейната заплата. Той настояваше аз да наредя да се увеличи нейното възнаграждение. Но това не се случи“, каза проф. Ангелов. Според него именно това била причината в атаката на Кацаров срещу него сега. 

„Кацаров излъга, че не е лежал в Пирогов. Излъга за жена си. Вярвате ли му на Кацаров“, разгневи се проф. Ангелов. 

„Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Последното заседание на НС беше засекретено с идея да се прикрият лъжите, изречени от Бойко Рашков. За „Александровска болница“ министър Кацаров цели да ме удари така, както направи с проф. Балтов. За одита от МЗ, за който се твърдеше, че има огромни закононарушения, прокуратурата отказа да направи досъдебно производство поради липса на доказателства за престъпления. Парите са в болницата. 28 млн. лв. са инвестирани в рушащите се сгради. Отидите, за които се говори, са платени от болницата“, поясни проф. Ангелов.

Той каза, че е наследил 30 млн. лв. финансова загуба. „Болницата няма никакъв риск да бъде фалирана и да бъде закрита. През 2013 г. тя беше декапитализирана. Тогава ние увеличихме капитала на болницата. Сега аз разбирам, че ще оздравяваме болницата като намаляваме леглата и ще съкращаваме лекари. Преди избори целят да докажат, че Ангелов е направил нещо лошо на болницата“, уточни проф. Ангелов.

Той припомни, че по негово време нямало васкини. Бойко Борисов отишъл във Виена, за да осигури от най-желаната. Сега ние продаваме на Бангладеш. 

pik.bg