Петков и Василев ще мълчат още ден, за да обявят бъдещите си планове

Петков и Василев

Снимка: БГНЕС

Служебният финансов министър Асен Василев се похвали с промяната на контрола от страна на НАП, като се били съсредоточили върху големите фирми, а не върху фризьорските салони. Така бизнесът работел по-спокойно и имало ръст при събирането на данъци. Затова и със санкция на парламента можело да се заделят пари и за пенсионерите, за здравните работници и културата, без това да натоварвало страната с допълнителен дълг. „Хем вълкът сит, хем агнето цяло“, определи ситуацията с бюджета Асен Василев.

Той се похвали и с над 380 кредита към бизнеса, мярката 60 на 40 и други. Благодарение на структурните промени в НАП и Митниците се забелязвали повече приходи в хазната. Василев подчерта и добрата работа, която са свършили заедно с МРРБ, за да можело да се пресекат лошите практики.

След Василев се изяви Кирил Петков, който благодари на отбора на министерството на икономиката и отчете изключително висок икономически разтеж. Петков се похвали и с добрата работа по Плана за възстановяване. „Допълнително вкарахме нови инвестиции и знаете, че в Ловеч скоро ще имаме завод за електромобили“, допълни Петков и припомни писмата за намерения за инвестиции у нас, които били над 600 на брой.

„Заедно започнахме промяната и тя трябва да продължи“, обяви на финал Кирил Петков.  

„Докато сме служебни министри работим само в това си качество. Остава още един ден и не искаме да ползваме трибуната за лични цели. „Не сме назначили такъв съветник“, заяви Кирил Петков по повод публикации, че Настимир Ананиев е бил назначен в министерството на икономиката.  

Tribune.bg