Скандал в ПИК! Общински съветник от „ДеБъ“ обижда ученици от Спортното

Лого "ДеБъ"

Родителите на осем от децата от Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив възразяват срещу трите спортни клуба във връзка със създалото се напрежение около ползването на общинския плувен басейн „Младост”.

„Децата не трябва да бъдат делени, защото басейнът трябва да се ползва с приоритет от всички спортисти на училището. Най-логично е след като нашите деца са приети в спортното училище, да могат да тренират и на неговия басейн. Той трябва да се ползва приоритетно от всички спортисти“, заяви Илиян Петков, баща на едно от децата. Той обмисля да заведе дело за обида срещу зам.-председателя на Общинския съвет от „Демократична България“ в Пловдив Йордан Иванов, който нарече децата от клуб ВСИ „слаби плувци“. Допълнително ще бъдат сезирани Комисията за защита от дискриминация и Държавната агенция за закрила на детето.

„Това кои деца са добри плувци ще го покаже времето. Да се насъскват едни хора, против други, което се случва и Вие се опитвате да яхнете ситуацията е още по-отвратително. Ученици, които са приети в Спортно училище, които не могат да ползват басейна, който е към училището, е пълна идиотщина. Другата идиотщина е, че училището е държавно, а басейнът общински. И ако можете да ме убедите, че 8 деца наистина катурват каруцата, ще съм Ви много благодарен. Аз съм баща на едно от децата от плувен клуб ВСИ и ще Ви кажа, че предпочитам базата на ВСИ, но това означава децата да бъдат размятани 2 пъти на ден в двете посоки по 4 километра. Радвам се, че окачествявате децата ни като по-слаба категория, спрямо тези които са от плувен клуб ВСИ, но не са към Спортно училище „Васил Левски“ , гр. Пловдив, това само ще ги мотивира“, коментира Илиян Петков във връзка с подкрепения протест на трите клуба от общинския съветник от „Демократична България“ Йордан Иванов.

Зам.-председателя на Общинския съвет от „Демократична България“ в Пловдив Йордан Иванов.
Зам.-председателя на Общинския съвет от „Демократична България“ в Пловдив Йордан Иванов.

„Дискриминацията спрямо нашите деца е много голяма, защото те учат в спортното училище, но не могат да тренират в басейна към него. Защо три клуба могат да ползват общинския басейн, а децата към училището да не могат? Тези три клуба крадат от базата и трябва да бъдат разследвани, защото не я стопанисват добре. Всички договори трябва да бъдат разследвани“, обяви Вера Трендафилова, майка на друго дете от спортното училище. „До момента въпросните 8 деца не са плували и ден в басейн “Младост”. Така, че кои са плувците, които пречат на тренировката на Йосиф Миладинов? Нашите деца не са допуснати до този басейн. А колко от тези, които плуват там са ученици от спортното училище? Ако оставим настрана политическите ви интереси питам: Защо приетите с изпит деца, учащи в държавното училище не могат да ползват общинския басейн както всички други? Защо категоризирахте децата ни като слаби плувци? Знаете ли колко отличия и постижения има клуб ВСИ спрямо другите 3 клуба? Защо намесвате името на Йосиф за личните Ви интереси?“, попита още Вера Трендафилова.

„Децата не могат да бъдат намесвани в подобни конфликти и в политически интереси. Общинският съветник Йордан Иванов направи едно посредствено изказване. Той вероятно заема страна, за да обслужи нечии интереси. Не е човекът, който трябва да квалифицира деца на по 10-12 години като слаби плувци. Обидата е много голяма. Трябва да се търси реална оценка на ситуацията и да бъде решен проблемът за децата, които са избрали да учат в спортното училище“, коментира Диана Христозова, трети родител на едно от засегнатите деца.

Родителите на децата от спортното училище настояват за график за ползване на басейн „Младост“ от спортното училище и всички клубове, защото басейнът е общински и е на всички пловдивчани.

pik.bg

Оше по темата: От ПИК! Проф. Константинов: Канадецът Кирил Петков го чакат 3 г. затвор. Лъжите на антиваксъра Кацаров остават завинаги в мрежата