От ПИК! Велислава Дърева: Левицата подкрепя Радев половинчато, Петков и Василев говорят като всички останали

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

„Новият проект все още е хипотетичен. Да видим дали Кирил Петков и Асен Василев ще намерят партия, която ще им помогне на изборите. Много силно впечатление направи тяхната заявка за почтеност, но коя обаче партия се явява и казва „ние сме банда разбойници“? Това е една позната реторика и другите партии не трябва да се изненадват, защото сами говорят по същия начин за себе си“. Това заяви журналистката и член на БСП Велислава Дърева пред БНР. 

„Много напоително се разсъждава кой най-много ще пострада от новия проект, а никой не се сеща, че 60% не отидоха да гласуват на предишните избори. В последните 2 парламента няма невинни. Всички се постараха да дискредитират идеята за парламентаризъм и Народното събрание като най-главната институция в България.

Дори да не се беше появила тази партия, отливът от ИТН беше неизбежен. Не знам дали разделението на „почтени“ и „непочтени“ ще помогне на многострадалния български народ. Още несъществуващата партия има 9-10%, което означава разместване в НС.

За моя изненада ГЕРБ покачва подкрепата си. БСП успява малко да си възвърне електората, но на последните 2 избора загуби 650 хил. гласове, които не знам как ще се възстановят. Левицата продължава да подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова половинчато за втори мандат“, каза още Дърева.

pik.bg