От ПИК! СКАНДАЛНА КОМПАНИЯ: Издирван за измами в Германия депутат от ИТН сменя Слави с харвардите

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Името на бившия депутат на „Има такъв народ“ от Добрич – Дилян Господинов, се спряга за шеф на местно ниво на новата пария „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Това съобщава местното издание rns.bg

Господинов нашумя, след като стана ясно, че преди години е бил обявяван за международно издирване заради измами, извършени в Германия. Източници на изданието твърдят, че той иска да напусне партията на Слави и да присъедини към новия проект. С него щели да си тръгнат и други от политическата формация на ИТН.

Любопитно е дали наистина Господинов ще влезе в редиците на Петков/Василев. Ако това се случи, то какво ще стане с тяхната т.нар „декларация за почтеност“ с оглед на миналото на бившият депутат от ПГ на ИТН и това, че те се заканиха да не събират стари партийни кадри.

Както ПИК писа още пролетта, през 2002 г. Дилян Господинов Господинов беше обявен за международно издирване от германски съд. Той е търсен във връзка с измама, а членът, по който се издирва предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода. По данни на западноевропейската държава Господинов е бил част от организирана престъпна група, която правела покупки от интернет, за които плащала с чужди дебитни и кредитни карти. Групата е разбита през април същата година и добричлията е арестуван. След като е задържан и обвинен за седмица Господинов е освободен и през Чехия се връща в България.

През същата година той е бил управител на фирма у нас. Личният автопарк на бившия депутат е от няколко автомобила, които според запознати струват около 350-400 000 лв.

С обявяването на политическия проект на Трифонов, Господинов е избран за областен координатор. След като в партията става ясно, че той има криминално минало е отстранен, но само след около 2 седмици е върнат на поста.

Добричлията влезе в 45-тото Народното събрание, но не беше член на нито една комисия, а остана редови депутат. Впечатление прави, че в краткия живот на този парламент той не задава нито един въпрос към изпълнителната власт. След изборите на 11 юли Господинов отново прекрачва прага на Народното събрание и става член на парламентарните комисии по Земеделие и по Култура. Дилян Господинов отново остава не активен и не задава нито един въпрос на парламентарен контрол в 46-ото НС.  

pik.bg