ДПС се регистрираха за изборите. Обвиниха Радев в тежки посегателства над избиратели

Карадаѝъ

Движението за права и свободи се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември 2021 г. 

„Днес подадохме документи за двата вида избори. В условия на криза за трети път тази година отиваме на избори. Призивът ми към всички български граждани е да се отнесем много отговорно на вота. На 14 ноември трябва да изберем президент–обединител на нацията. Президент, който може да обединява около каузи, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили. Нещо, което видяхме на два пъти. Държавният глава трябва да е полето за консенсус. В Конституцията е заявено, че фигурата на президента трябва да бъде полето за консенсус, а не да е инструмент за противопоставяне“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

„Още един важен избор предстои на 14 ноември – да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България. Някой от държавите членки на ЕС вече изхарчиха половината си средства от Плана за възстановяване, а ние и ще не сме го пуснали. В тези кризи България има нужда от обединение, устойчивост и развитие. От ДПС сме представили нашата програма именно за това“, разкри ДПС лидерът. 

ДПС внасят сигнали за полицейски произвол на изборите на 11 юли, а за тях обвиниха президента Румен Радев. 

„Президентът трябва да даде гласност на всяко нарушение от органите на реда, които действат по заповед на вътрешния министър, който е назначен от Радев. Радев погазва целенасочено конституционни права, ограничава правата на гражданите и нарушава човешки права на български граждани. Имаме достатъчно факти – събличане, обиски, следене, хора на земята – това е партиен апарат. ДПС сме против купуването на гласове, борбата не трябва да се води с противозаконни методи и в услуга на един партии и срещу други“. 

Мустафа Карадайъ не разкри коя ще е кандидат-президентската двойка на партията, очаква се да бъде решено на онлайн заседание. 

Novini.bg