Асен Василев иска да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Асен Василев

Снимка: Фейсбук.

Ако „Продължаваме промяната“ спечели изборите, ще настоявам да бъда финансов министър. Това заяви пред БНР Асен Василев. По думите му там би бил най-полезен.

Той отбеляза, че коалицията влиза в парламентарната надпревара с цел да я спечели и да има 121 депутати в 47-ото Народно събрание.

За провал би счел, ако няма мнозинство в парламента и не се излъчи правителство. Василев уточни, че почти всички водачи на листи първоначално са им отказали, защото не искат да влизат в политиката.

Той обясни, че „дебелият портфейл“ не е условие за участие в ПП, но показва професионалното развитие.

Бившият служебен министър увери, че не искали пари от хората в листите, а кампанията им ще се финансира от дарения на приятели, предимно от IT бранша, които не искат нищо в замяна.

„Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“, допълни бившият финансов министър.

Бившият служебен министър посочи, че според него съдебните му дела с Тошко Йорданов, няма да попречат на диалогичността с „Има такъв народ“.

По темата с високите цени Василев заяви, че „инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“.

Tribune.bg