Затрупани хора и една потвърдена жертва на земетресението в Гърция

ВАРНА новини лого

Един човек е загубил живота си в резултат на силното земетресение тази сутрин, което засегна гръцкия остров Крит, съобщава „Катимерини“.

Според кмета на община Миноас-Педиада Йоанис Дракакис загиналият е работник, който е извършвал ремонтни дейности на църквата „Пророк Илия“ в село Аркалохори, която е рухнала.

Към региона са насочени мащабни сили на противопожарната служба, а за Крит е заминал и министърът на гражданската защита Христос Стилианидис.

Според местни медии, цитирани от БТА, поне още двама души са затрупани под развалините на срутили се сгради в селата Аркалохори и Пацидерос.

Земетресението, което беше регистрирано тази сутрин в 9,17 ч., е било с магнитуд от 5,8 по данни на гръцкия институт по геодинамика или от 6 според Евросредиземноморския сеизмологичен център. То е било последвано от няколко вторични труса, най-силният от които с магнитуд от 4,5.

Кметове в зоната на земетресението, цитирани от АНА-МПА, съобщават за срутени стари постройки и за щети по системите за водоснабдяване и пренос на електрическа енергия.

Няма щети по хотелите в областната единица Ираклион, в която е било земетресението, е съобщил председателят на местния съюз на хотелиерите Никос Халкиадакис.

Novini.bg

 

Още по темата:

Силно земетресение разтърси Гърция