От ПИК! Пътни фирми блокират цялата страна утре на протест срещу Радев

колаж

Колаж: ПИК

Българска браншова камара „Пътища“ поставя ребром пред хунтата „Радев“ проблемите в сектора и предоставя детайли за предстоящите действия на камарата и нейните членове. Заседанието на работна група, създадена по разпореждане на председателя на Министерския съвет за намиране на решение на всички проблеми в пътно–строителния сектора, се провежда същевременно, но така и не се плащат изработените от фирмите пари.

Протест ще има, защото проблемът е достатъчно сериозен, работната група на администрацията е свършила доста работа, но дяволът е в детайлите. Нашите експерти ще огледат параметрите, но ще коментираме след среща с министър-председателя, каза инж. Стефан Чайков.

От доста време на са получавани пари и няма сертификати. За съжаление, парите не тръгват към фирмите, 100 милиона, гласувани от парламента, макар че има някакви частични плащания. Зимно поддържане ще има, увериха от бранша. Оттам искат държавата да застане зад тях.

Правната рамка ще гарантира цялата сума към пътно-транспортния бранш от 870 милиона лева. Сроковете са предмет на допълнителни разговори.

Протестите утре ще са в цялата страна на ключови точки и артерии, във всички области ще има блокади, протест от 16 часа ще има и пред Министерския съвет.

pik.bg