Иван Портних: Дори в условията на безвремие за държавата работим усилено по приоритетите на Варна

ВАРНА новини лого

Кадър YouTube

„Очевидно е, че наближават избори. Кампанията изобщо не е спирала. Колегите от „Възраждане“ усилено използват трибуната в тази посока. Но е минал половин ден и се надявам на конструктивен и градивен тон в работата на Общинския съвет“, заяви кметът на Варна Иван Портних по време на днешната 20-а сесия на местния парламент.

„Ясни са внушенията, които се правят. Дори в условията на безвремие за държавата в последната половин година работим усилено по приоритетите на бюджета на Варна. Изграждаме образователна инфраструктура – 15 са обектите: ясли, детски градини, училища. Подобряваме условията в тях. Скоро ще е напълно готова още една отремонтирана и разширена детска градина“, посочи Иван Портних.

Той изрази надежда за позитивна развръзка по големите инфраструктурни проекти в морската столица.

„За Западна промишлена зона имаме заложени средства в бюджета. Вървят процедури и се надявам скоро да започнем, а за нас пътната инфраструктура е особено важен приоритет. Продължаваме работа, апелирам към Съвета да работи конструктивно, максимално ускорявайки процесите за варненските проекти. Сложна е ситуацията в държавата, редуването на избори и наличието на служебно правителство затрудняват сериозно местната власт. След края на летния сезон отново ще работим усилено в обхвата на целия град – малки улички, междублокови пространства. Промяната стига до всеки вход, до всеки дом“, завърши кметът Иван Портних.

ВН

Прочетете още: Задкулисието в ОбС – Варна не успя: Тодор Балабанов остава председател на Общинския съвет!